Utorak, Srpanj 17, 2018
   
Tekst

Financijski izvještaji za prvu polovicu 2017. godine

Ovdje možete preuzeti Potvrdu Fine o predanim Financijskom izvještaju proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika, kao i predane izvještaje. 

Potvrda Fine

Refernetna stranica 

Financijski izvještaj

 

Usvojen rebalans proračuna Općine Vrpolje

Na svojoj 2. sjednici održanoj 30.06.2017. Općinsko vijeće Općine Vrpolje jednoglasno je usvojilo rebalans proračuna za 2017. godinu. 

Ovdje možete preuzti tekst rebalansa:

prihodi, rashodi, višak poslovanja, rashodi po pozicijama, rashodi po programima i aktivnostima

Plan razvojnih programa - izmjene i dopune

   

Financijsko izvješće za troškove lokalnih izbora

Ovdje možete preuzeti:

Financijsko izvješće za troškove lokalnih izbora

   

Transparentnost proračuna Općine Vrpolje

Poštovani stanovnici Općine Vrpolje u nastavku ovog teksta Vam donosimo rezultate istraživanja o transparentnosti proračuna na području Republike Hrvatske, a po kojem je Općina Vrpolje ostvarila rezultat razine 4 od mogućih 5.
Ovom prilikom ističemo da nam je želja u slijedećem istraživanju ostvariti maksimalni rezultat, te ćemo uz Prijedlog Proračuna za 2018. godinu izraditi Proračunski vodič za građane, a koji ćemo dostaviti svim vijećnicima Općinskog vijeća Općine Vrpolje i objaviti ga na našim internet stranicama. 

Institut za javne financije - Službeni rezultati istraživanja. 

Opširnije: Transparentnost proračuna Općine Vrpolje

   

Najava 2. sjednice Općinskog vijeća Općine Vrpolje

2. sjednica Općinskog vijeća Općine Vrpolje zakazana je za 30.06.2017. s početkom u 20,00 sati. 

Tekst poziva

   

Dan državnosti 2017.

Cijenjeni stanovnici, gosti ili samo putnici kroz mjesta Općine Vrpolje svima Vama želimo od srca čestitati Dan državnosti Republike Hrvatske. Nadamo se da ćete ga proslaviti sa svojim najbližima uz sjećanje na sve one zaslužne što danas imamo Lijepu našu.

   

Program obilježavanja Dana Općine Vrpolje

Poštovani posjetitelji ovdje možete preuzeti pozivnicu, a ujedno i Program obilježavanja Dana Općine Vrpolje - 24. lipanj 2017. 

Pozivnica

Opširnije: Program obilježavanja Dana Općine Vrpolje

   

POREZ NA NEKRETNINE: Poziv stanovnicima - do 31. 08. 2017. obavezno dostavite podatke o svojim nekretninama

PNEOVZakonom o lokalnim porezima (Narodne novine br. 115/16) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. godine, propisano je da se od 1. siječnja 2018. godine uvodi POREZ NA NEKRETNINE, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor.

S obzirom na to da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, zbog pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Općine Vrpolje da Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrpolje dostave podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama.

Podaci se dostavljaju na obrascima, posebno za svaku nekretninu i to zaključno do 31. kolovoza 2017. godine.

Porezni obveznici koji imaju više nekretnina u vlasništvu koje se nalaze na različitim lokacijama na području Općine Vrpolje za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.


Ukoliko se ista nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena (stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor, drugi pomoćni prostori, itd.), prijavu treba ispuniti za svaku namjenu posebno, s naznakom površine koja se za određenu namjenu koristi.
Ako je vlasnik nekretnine pravna osoba, popunjene obrasce potpisuje odgovorna osoba pravne osobe, a podaci trebaju biti ovjereni žigom pravne osobe.
Ako je vlasnik nekretnine poreznu obvezu (plaćanje poreza na nekretnine) prenio na korisnika, potrebno je uz popunjen i potpisan obrazac dostaviti i Ugovor iz kojeg je to vidljivo.

Svi obrasci su dostupni na internetskoj stranici www.vrpolje.hr (na kraju ovog teksta), a mogu se preuzeti i u Općini Vrpolje.

Ispunjeni i potpisani obrasci mogu se dostaviti:

• osobno, predajom u Općini Vrpolje, u vremenu od 08:00h-15:00h,
• putem pošte, na adresu Općina Vrpolje, Trg dr. F. Tuđmana 1, Vrpolje, 35210 Vrpolje ili
• elektroničkim putem, na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript uz naznaku porez na nekretnine

Za dodatne informacije i upute te pomoć u popunjavanju obrazaca kontaktirajte nas:

• telefonski 035/439-109
• elektroničkim putem, na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili
• osobno u Općini Vrpolje u vremenu od 08:00h-13:00h.

Ukoliko porezni obveznik ne dostavi tražene podatke do 31.08.2017. godine ili ako se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže Općina Vrpolje dobivenim od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija – Porezne uprave, sukladno članku 59. stavak 3. Zakona o lokalnim porezima, porezna obveza će se utvrditi s najvišim koeficijentima utvrđenima Zakonom o lokalnim porezima za stanje i dob nekretnine.

UPUTE I OBRASCI

Što sve treba znati o porezu na nekretnine

Stambeni prostor obrazac PNE

Poslovni prostor obrazac PNE

Neizgrađeno građevinsko zemljište obrazac PNE

 

   

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 ( u daljnjem tekstu: Naputak).

http://www.zemljiste.mps.hr/novosti/vijesti/obavijest-fizi%C4%8Dkim-i-pravnim-osobama/

   

Stranica 10 od 30

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi