Četvrtak, Siječanj 24, 2019
   
Tekst

Obavijest mala škola

Općina Vrpolje obavještava roditelje da je temeljem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju i Pravilniku o sadržaju i trajanju programa predškole, program predškole (male škole) obavezan od ove godine za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu koja će do 31. ožujka 2016. godine navršiti šest godina.

Opširnije: Obavijest mala škola

 

Ponavlja se Javni natječaj za rušenje nekretnine

Cjenjeni posjetitelji naše web stranice obavještavamo Vas kako je u današnjem izdanju Posavske Hrvatske ponovo objavljen tekst Javnog natječaja za rušenje nekretnine u centru Vrpolja, a u skladu s Odlukom koju je donijelo Općinsko vijeće 18.08.2015.g. 

Tekst Javnog natječaja

   

Polugodišnje izvješće za 2015. godinu

Dana 18.08.2015. na 20. sjednici Općinskog vijeća Općine Vrpolje usvojeno je Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna za 2015. godinu.

Odluku o izvršenju Proračuna, pisano Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna i Polugodišnje izvješće po pozicijama Proračuna možete preuzeti ovdje:

Odluka o usvajanju Polugodišnjeg izvješća

Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna - tekstulni dio

Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna

   

PROGLAŠENA ELEMENTARANA NEPOGODA

Obavještavamo sve stanovnike Općine Vrpolje, ali isto tako i one koji samo obrađuju zemljište na području Općine da je danas zbog suše proglašeno stanje elementarne nepogode za cijelu BPŽ, te da će se u Općini Vrpolje predavati prijave za nastale štete. Odluku možete pročitati na slijedećem linku:  Odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode.

   

Obavijest poljoprivrednicima

            Na području Brodsko-posavske županije vršiti će se sakupljanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja.
Sakupljati će se ambalaža od slijedećih proizvođača: AgroChemMaks, Agroteks,BASF, Bayer, CropScience, BelchimCropProtection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel,Genera, Orchem, PinusAgro,Stocton,SyngentaAgro.
Ambalaža ostalih tvrtki neće se prihvatiti!
Temeljito isprana i ispražnjena ambalaža od sredstava za zaštitu bilja moći će se predati:

21.08.2015. u SIKIREVCIMA PZ PRVČA ALOJZIJA STEPINCA 18
OD 8:00 DO 13:30

Potrebito je ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

Mara Maglić dipl.ing.agr.

E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

   

Poziv zainteresiranim poljoprivrednicima

Molimo sve zainteresirane poljoprivrednike s područja Općine Vrpolje da se uključe u Projekt "Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima" a koji se provodi na području Brodsko-posavske županije.

Cijena iznosi 361,25 kn po uzorku za površinu od 5ha u kojoj će financijska obaveza  poljoprivrednika iznositi 50%, odnosno 180,625 kn, dok će drugu polovicu platiti Brodsko-posavska županija i Općina Vrpolje.

Zainteresirani korisnici trebaju popuniti OBRAZAC ZAHTJEVA i isti predati u Općinu, a rok za dostavu popunjenih obrazaca  koji potvrđuju interes poljoprivrednika je 14. kolovoza 2015. godine, u Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije. 

   

Dan domovinske zahvalnosti

dandzPoštovani stanovnici općine Vrpolje,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja su vrijeme sjećanja na dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju. To su dani u kojima je stvorena naša država Hrvatska. Ali to su i dani kada se treba sjetiti svih onih koji su svoje živote dali i utkali u temelje ove države. Svima Vama čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a svima zaslužnima što danas možemo slaviti ovo od srca hvala.

Općina Vrpolje

   

Javni radovi – Suradnik na EU projektima u LAG-u Slavonska Ravnica

Na temelju odluke Upravnog odbora LAG-a „Slavonska Ravnica“ Urbroj: 2187/ 15-31 donesene 27. srpnja 2015.godine, a u sklopu projekta „Mladi za razvoj lokalne zajednice“–koji je podnesen na poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u 2015. godini, točnije za mjeru „Mladi za EU“ – suradnici na EU projektima u nevladinom sektoru i organizacijama socijalnih partnera – javni radovi za mlade, objavljuje se

JAVNI POZIV

za prijavu kandidata za izvršavanje javnih radova suradnika na EU projektima
u nevladinom sektoru i organizacijama socijalnih partnera

Opširnije: Javni radovi – Suradnik na EU projektima u LAG-u Slavonska Ravnica

   

Razvojna strategija Općine Vrpolje 2015-2020

Poštovani stanovnici Općine Vrpolje!

Obavještavamo Vas da je Općina Vrpolje u suradnji sa tvrtkom Subra Consulting d.o.o. iz Belog Manastira pokrenula postupak izrade Razvojne strategije Općine Vrpolje za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Razvojna strategija temeljni je dokument budućeg razvoja naše općine, ključno sredstvo i instrument za uspješno upravljanje razvojem općine, te nužni okvir za sufinanciranje projekata koji će se aplicirati prema državnim i Europskim fondovima.
Sukladno navedenom, a s ciljem kvalitetne izrade Razvojne strategije, Općina Vrpolje je organizirala 3 radionice kako bi izradu strategije približila što većem broju stanovnika, koji će svojim sudjelovanjem pomoći izradu ove strategije i utjecati na daljnji razvoj Općine Vrpolje.

Dana 29.07.2015. s početkom u 19:00 sati u velikoj vijećnici općine Vrpolje je organizirana radionica za predstavnike svih udruga koje djeluju na području općine.

Dana 30.07.2015. s početkom u 19:00 sati u dvorani Doma kulture "Stjepan Radić" u Vrpolju je organizirana radionica za sve predstavnike OPG-a i gospodarskih subjekata s područja općine.

Dana 31.07.2015. s početkom u 19:00 sati u velikoj vijećnici općine Vrpolje je organizirana radionica  za sve vijećnike Općinskog vijeća, te za predstavnike institucija s područja Općine.

Napominjemo da je za ove radionice odaslano više od 400 poziva (uvijek postoji mogućnost da se neki poziv zagubi), ali želimo istaknuti da papirnati poziv nije nužan za dolazak na ove radionice, te iskorištavamo i ovu priliku da pozovemo sve one koji su zainteresirani za daljnji razvoj Općine Vrpolje i naselja Čajkovaca. Starih Perkovaca i Vrpolja, da dođu na neku od ovih radionica i tako daju svoj prilog i ideje za izradu što kvalitetnije razvojne strategije.

Unaprijed zahvaljujem na Vašem dolasku i idejama,

Zamjenik načelnika
Željko Lukačević

   

Stranica 25 od 36

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi