Četvrtak, Studeni 15, 2018
   
Tekst

Ugovori o privremenom korištenju

ApzObavještavamo sve mještane Općine Vrpolje, koji su do sada obrađivali zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske i koji su za korištenje istoga platili naknadu i predali Zahtjev u roku da su Ugovori ovjereni i potpisani od strane predstavnika Agencije za poljoprivredno zemljište, te vraćeni u ured Općine Vrpolje, gdje se isti mogu i preuzeti. 
 

Sufinanciranje projekata za 2013.

Sufinanciranje projekataMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je početkom 2013. godine javni poziv za sufinanciranje projekata kojim se potiče ulaganje u infrastrukturu, gospodarstvo i općenito razvoj jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Općina Vrpolje se redovito odaziva na ovakve i slične pozive i ovaj puta je nažalost odabrana za sufinanciranje kroz samo jedan projekt (imamo više gotovih projekata), no isti je od jako velike vrijednosti i dugo očekivano rješenje za nogostupe u Vrpolju i zbog toga smo više nego zadovoljni.  Na slijedećim linkovima možete provjeriti ovu vijest: Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i sbplus.hr.
   

Tvornica komposta u Starim Perkovcima

Tvornica kompostaU petak, 10. svibnja 2013. godine položen je kamen temeljac za prvu tvornicu komposta u Hrvatskoj, a i šire. Ukupna vrijednost investicije je procijenjena na 22 milijuna Eura. Po završetku izgradnje u tvornici bi trebalo posao naći oko 50 radnika. Do jeseni 2013. bi jedan dio tvornice trebao započeti s radom, a uskoro će biti raspisan natječaj za tehnologe, koji će biti poslani na obuku u Nizozemsku. Više o ovome možete pročitati na  slijedećem linku: Brodportal.
   

Lokalni izbori 2013

grb   
Kandidacijske liste i kandidature na području cijele Brodsko-posavske županije (objedinjeno).

   

Dopuna Plana nabave Općine Vrpolje za 2013. godinu

Obavještavamo sve mještane Općine Vrpolje i sve zainteresirane gospodarske subjekte da je 16.04.2013. dopunjen Plan nabave Općine Vrpolje za 2013. godinu. Na dolje ponuđenom linku isti možete preuzeti u pdf formatu. 

   

Dobrovoljno darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog križa Vrpolje organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 24. 04. 2013. u ambulanti Vrpolje od 8:00 do 10:00 sati. Pozivamo sve mještane općine Vrpolje, koji su dobrog zdravlja, starosti između 18 i 65 godina, da se uključe u ovu akciju.


DARUJTE KRV, SPASITE ŽIVOT
Darivanjem krvi:
- spašavate ljudske živote
- kontrolirate svoje zdravlje
- primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa
- za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja
participacije za zdravstvenu zaštitu.
   

Nazočnost vijećnika na sjednicama Općinskog vijeća u mandatu 2009-2013

U tablici koja je priložena uz ovaj tekst vidljivo je da je vijećnik Željko Vuković ( SDP ) jedini bio nazočan na svim sjednicama Općinskog vijeća, dok je na jednoj manje bio nazočan Tomislav Šimundić ( HDZ - predsjednik vijeća ). Od onih koji su još pri vrhu u samoj prisutnosti na sjednicama su: Drago Marić ( HDZ ), Dražen Maršić, inž. ( HSP dr. A. Starčević ), Joža Biščanić ( HDSSB ), Pero Pepić ( HDSSB ) i Željko Kucjenić ( HDZ ) sa samo 4 izostanka. Od onih koji su najmanje bili nazočni na sjednicama izdvojio bih: Damir Funarić ( HSS ) sa 20 izostanaka ( većinom opravdanih zbog teške bolesti ),  Ivan Pralas ( HDZ ) sa 15 izostanaka, Terezija Bogdanović ( HDZ ) sa 13 izostanaka ( većinom opravdanih zbog pomoći djeci u čuvanju unučadi ),  Martina Marić ( Funarić ) ( HDZ ) sa 12 izostanaka ( većinom opravdanih zbog trudnoće i rođenja djeteta ), Zdravko Karalić ( HDZ ) sa 11 izostanaka i Terezija Sočković  ( HDZ ) sa 10 izostanaka. Zahvaljujemo se svim članovima Vijeća na njihovom predanom radu, vremenu i trudu koji su uložili za opće dobro mještana Općine Vrpolje.

   

Uskoro novi nogostupi u Vrpolju

stazePribližavanjem kraja mjeseca travnja bliži se i datum otvaranja ponuda za izgradnju novih nogostupa u naselju Vrpolje u ulicama: Josipa bana Jelačića i Stjepana Radića i to sa obje strane u procijenjenoj vrijednosti od 2.250.000,00 kuna. Javno otvaranje ponuda će se održati u velikoj vijećnici Općine Vrpolje s početkom u 12:00 sati. O rezultatima istoga ćemo Vas izvijestiti po završetku samog otvaranja. 

   

Nova javna rasvjeta u Vrpolju

nova javna rasvjeta nova javna rasvjeta U veljači je u probni rad puštena nova javna rasvjeta u Vrpolju u ulici Zdenka Kneževića. Ovime je nastavljen Projekt zamjene postojeće energetski neučinkovite rasvjete u Vrpolju sa novom, koja uz veći broj rasvjetnih tijela i bolju vidljivost manje troši električnu energiju. Cilj ovog Projekta je izmijeniti javnu rasvjetu u cijelom Vrpolju. Sad preostaju još ulice: nastavak ulice J. B. Jelačića, Pavićeva i druge. Usporedno s ovim Projektom u Vrpolju izvodi se sličan Projekt u Starim Perkovcima, dok bi se isto trebalo započeti tijekom ove godine i u Čajkovcima, ali će se u Čajkovcima odmah izvesti Projekt u cijelom naselju što u Vrpolju i Starim Perkovcima nije bio slučaj.

   

Stranica 30 od 34

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi