Petak, Veljača 22, 2019
   
Tekst

Prezentacija za poljoprivrednike

Djelatnici Agencije za poljoprivredno zemljište održat će prezentaciju za poljoprivrednike i predstaviti sve novosti Zakona o poljoprivrednom zemljištu te procedure za njegovu provedbu.

 

Upis djece u dječji vrtić

POŠTOVANI GRAĐANI,  OPĆINA VRPOLJE KAO INVESTITOR I OSNIVAČ U ZAVRŠNOJ JE FAZI IZGRADNJE DJEČJEG VRTIĆA I U ZADNJEM KVARTALU OVE GODINE PLANIRAMO POČETI S RADOM U SUVREMENOM NOVOIZGRAĐENOM I OPREMLJENOM PREMA PEDAGOŠKIM MJERAMA DJEČJEM VRTIĆU. 
KAPACITET DJECE: 50 I VIŠE
DOBNE SKUPINE - JASLIČNI UZRAST (1-3 GODINE)
                                 - PREDŠKOLSKI UZRAST (3-6 GODINA)
PROGRAMI MOGU BITI CJELODNEVNI I POLUDNEVNI TE POSTOJI MOGUĆNOST ORGANIZACIJE KRAĆIH PROGRAMA A SVE OVISI O INTERESIMA KORISNIKA.
PRAVO UPISA IMAJU I DJECA IZVAN OPĆINE VRPOLJE. CIJENA VRTIĆA FORMIRATI ĆE SE PREMA BROJU DJECE I IZABRANOM PROGRAMU.
ZAHTJEV ZA UPIS DJECE S UPITNIKOM POTREBNO JE PODNIJETI DO KRAJA KOLOVOZA 2013. GODINE.
OBRAZAC ZAHTJEVA SA UPITNIKOM MOŽETE DOBITI U OPĆINI VRPOLJE ILI
PREUZETI OVDJE: UPITNIK.

   

Ugovori o privremenom korištenju

ApzObavještavamo sve mještane Općine Vrpolje, koji su do sada obrađivali zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske i koji su za korištenje istoga platili naknadu i predali Zahtjev u roku da su Ugovori ovjereni i potpisani od strane predstavnika Agencije za poljoprivredno zemljište, te vraćeni u ured Općine Vrpolje, gdje se isti mogu i preuzeti. 
   

Sufinanciranje projekata za 2013.

Sufinanciranje projekataMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je početkom 2013. godine javni poziv za sufinanciranje projekata kojim se potiče ulaganje u infrastrukturu, gospodarstvo i općenito razvoj jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Općina Vrpolje se redovito odaziva na ovakve i slične pozive i ovaj puta je nažalost odabrana za sufinanciranje kroz samo jedan projekt (imamo više gotovih projekata), no isti je od jako velike vrijednosti i dugo očekivano rješenje za nogostupe u Vrpolju i zbog toga smo više nego zadovoljni.  Na slijedećim linkovima možete provjeriti ovu vijest: Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i sbplus.hr.
   

Tvornica komposta u Starim Perkovcima

Tvornica kompostaU petak, 10. svibnja 2013. godine položen je kamen temeljac za prvu tvornicu komposta u Hrvatskoj, a i šire. Ukupna vrijednost investicije je procijenjena na 22 milijuna Eura. Po završetku izgradnje u tvornici bi trebalo posao naći oko 50 radnika. Do jeseni 2013. bi jedan dio tvornice trebao započeti s radom, a uskoro će biti raspisan natječaj za tehnologe, koji će biti poslani na obuku u Nizozemsku. Više o ovome možete pročitati na  slijedećem linku: Brodportal.
   

Lokalni izbori 2013

grb   
Kandidacijske liste i kandidature na području cijele Brodsko-posavske županije (objedinjeno).

   

Dopuna Plana nabave Općine Vrpolje za 2013. godinu

Obavještavamo sve mještane Općine Vrpolje i sve zainteresirane gospodarske subjekte da je 16.04.2013. dopunjen Plan nabave Općine Vrpolje za 2013. godinu. Na dolje ponuđenom linku isti možete preuzeti u pdf formatu. 

   

Dobrovoljno darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog križa Vrpolje organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 24. 04. 2013. u ambulanti Vrpolje od 8:00 do 10:00 sati. Pozivamo sve mještane općine Vrpolje, koji su dobrog zdravlja, starosti između 18 i 65 godina, da se uključe u ovu akciju.


DARUJTE KRV, SPASITE ŽIVOT
Darivanjem krvi:
- spašavate ljudske živote
- kontrolirate svoje zdravlje
- primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa
- za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja
participacije za zdravstvenu zaštitu.
   

Nazočnost vijećnika na sjednicama Općinskog vijeća u mandatu 2009-2013

U tablici koja je priložena uz ovaj tekst vidljivo je da je vijećnik Željko Vuković ( SDP ) jedini bio nazočan na svim sjednicama Općinskog vijeća, dok je na jednoj manje bio nazočan Tomislav Šimundić ( HDZ - predsjednik vijeća ). Od onih koji su još pri vrhu u samoj prisutnosti na sjednicama su: Drago Marić ( HDZ ), Dražen Maršić, inž. ( HSP dr. A. Starčević ), Joža Biščanić ( HDSSB ), Pero Pepić ( HDSSB ) i Željko Kucjenić ( HDZ ) sa samo 4 izostanka. Od onih koji su najmanje bili nazočni na sjednicama izdvojio bih: Damir Funarić ( HSS ) sa 20 izostanaka ( većinom opravdanih zbog teške bolesti ),  Ivan Pralas ( HDZ ) sa 15 izostanaka, Terezija Bogdanović ( HDZ ) sa 13 izostanaka ( većinom opravdanih zbog pomoći djeci u čuvanju unučadi ),  Martina Marić ( Funarić ) ( HDZ ) sa 12 izostanaka ( većinom opravdanih zbog trudnoće i rođenja djeteta ), Zdravko Karalić ( HDZ ) sa 11 izostanaka i Terezija Sočković  ( HDZ ) sa 10 izostanaka. Zahvaljujemo se svim članovima Vijeća na njihovom predanom radu, vremenu i trudu koji su uložili za opće dobro mještana Općine Vrpolje.

   

Stranica 33 od 37

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi