Četvrtak, Rujan 19, 2019
   
Tekst

Sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola - Obavijest

Poštovani,
u prilogu možete preuzeti tekst Obavijesti za sufinanciranje prijevoza vlakom za 2018. godinu.

TEKST OBAVIJESTI 

Pravo na sufinanciranje prijevoza vlakom u iznosu od 25% ostvaruje se podnošenjem pisane zamolbe Općini Vrpolje uz prilaganje sljedeće dokumentacije:
- Ime, prezime adresa i OIB roditelja koji podnosi zamolbu i na čiji račun će se izvršiti uplata,
- Ime, prezime i OIB učenika,
- Potvrda srednje škole kojom se potvrđuje da učenik redovito pohađa srednju školu,
- Preslik iskaznice HŽ,
- Preslike mjesečnih karti,
- Preslik IBAN računa roditelja na koji će se izvršiti isplata financijskih sredstava,
- Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka Općini Vrpolje.

 

Najava 18. sjednice Općinskog vijeća

Za srijedu, 28. studenog 2018. godine u 20:00 sati je sazvana 18. sjednica Općinskog vijeća Općine Vrpolje. Sjednica će se održati u prostorijama općinske uprave u Vrpolju. 

Materijali za sjednicu

Opširnije: Najava 18. sjednice Općinskog vijeća

   

Privremeno zatvoren željeznički prijelaz u Starim Perkovcima

Obavještavamo Vas da će zbog potreba radova na željezničkom prijelazu "Perkovci" na području Općine Vrpolje biti privremeno zatvorena županijska cesta ŽC 4190 od ponedjeljka 26.11.2018. godine od 7:00 sati do petka 30.11.2018. do 19:00 sati.

Obavijest

   

Imenovanje povjerenika za etiku i etički kodeks

Za povjerenika Općine Vrpolje za etiku je imenovan: Andrej Mandarić.

Tekst Odluke o imenovanju povjerenika za etiku

Tekst Etičkog kodeksa

   

Poziv na savjetovanje s javnošću - Prijedlog Odluke o vrijednosti boda za izračun komunalne naknade

Dana 4. kolovoza 2018. godine stupio je na snagu novi Zakon o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine" br. 68/18). Temeljem zakonskih izmjera potrebno je donijeti novu Odluku o vrijednosti boda za izračun komunalne naknade. Prema novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu, komunalna naknada se utvrđuje u godišnjem iznosu dok se po starom Zakonu iskazivala u mjesečnom iznosu, a može se plaćati obročno kao i do sada. Način plaćanja komunalne naknade odrediti će se novom Odlukom o komunalnoj naknadi. 
Nova vrijednost boda (B) obračunata je tako da se množi dosadašnji važeći bod od 0,20 kn/m2 s 12 mjeseci te se na taj način dobiva nova vrijednost boda koja iznosi 2,40 kn/m2 godišnje.
Komunalna naknada je uvedena 2001. godine i kroz sve ove godine visina komunalne naknade je ista te se predlaže održati postojeće iznose što u financijskom smislu znači "ne dolazi do povećanja komunalne naknade".
S obzirom na važnost navedene Odluke pozivamo Vas da se uključite u Javno savjetovanje i svoje primjedbe i prijedloge dostavite pisano u Općinu Vrpolje, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Vrpolje ili na e-mail, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Javno savjetovanje traje 10 dana, a razlog vremenski kraćem savjetovanju je što se radi samo o usklađenju s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu. 
U nastavku je Nacrt prijedloga Odluke o vrijednosti boda za izračun komunalne naknade Općine Vrpolje.

Ankica Zmaić, općinska načelnica

NACRT PRIJEDLOGA ODLUKE O VRIJEDNOSTI BODA ZA IZRAČUN KOMUNALNE NAKNADE OPĆINE VRPOLJE

   

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU ZA NACRT PRIJEDLOGA PRORAČUNA OPĆINE ZA 2019. GODINU

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13 i 85/15), Općina Vrpolje otvara postupak savjetovanja s javnošću za Prijedlog Proračuna Općine Vrpolje za 2019. godinu.
Poštovani stanovnici Općine Vrpolje svakim danom sve više nam se približava donošenje Proračuna za 2019. godinu. Pošto se to tiče svih stanovnika Općine Vrpolje želja nam je da sa ovim Prijedlogom i kasnije donesenim Proračunom svi žitelji budu što bolje upoznati. Naravno uz samo upoznavanje s Prijedlogom Proračuna za 2019. godinu, koji je već odaslan vijećnicima Općinskog vijeća ovom prilikom nudimo Vam mogućnost da se i Vi sa svojim prijedlozima uključite u izbor prioriteta Općine Vrpolje za 2019. godinu. Uz ovaj tekst nalazi se obrazac koji možete popuniti i nakon toga dostaviti u Općinu ili poslati na mail. Sve Vaše prijedloge ćemo sačuvati i o njima raspraviti prilikom donošenja Proračuna na slijedećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vrpolje. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem trudu i prijedlozima, kao i zanimanju za rad Općine Vrpolje. 

OBRAZAC ZA PRIJEDLOGE ZA PRORAČUN 2019.g.,      PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2019.g.

Opširnije: SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU ZA NACRT PRIJEDLOGA PRORAČUNA OPĆINE ZA 2019. GODINU

   

Vodič za građane - Proračun 2019.

Za sve posjetitelje naše internet stranice objavljujemo vodič za građane za Proračun za 2019. godinu s projekcijom za 2020. i 2021. godinu, kao što smo to ranije i obećali. Vodič za građane možete preuzeti ovdje:

Vodič za građane za 2019. 

   

Prijedlog Proračuna za 2019. godinu

Svim zainteresiranim posjetiteljima naše internet stranice, ali poglavito svim stanovnicima Općine Vrpolje u prilogu donosimo prijedlog Proračuna za 2019. godinu koji možete preuzeti ovdje:

Prijedlog Proračuna Općine Vrpolje za 2019. godinu

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u izradi Proračuna za 2019. godinu možete se sa svojim prijedlozima javiti u ured Općine Vrpolje ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Unaprijed se zahvaljujemo na svim prijedlozima o kojima ćemo raspraviti na sjednici Općinskog vijeća pri donošenju Proračuna.

   

Odluka o izboru kandidata

Na temelju članka 17. i 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11., 4/18.) i Pravilnika o unutarnjem redu Jedinstvenog upravnog odjela i Izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu Jedinstvenog odjela Općine Vrpolje ("Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije" br. 13/2018.), donosi

ODLUKU O IZBORU KANDIDATA

1. Za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri mjeseca za radno mjesto - SAMOSTALNI UPRAVNI REFERENT - KOMUNALNI REDAR, 1 izvršitelj/ica na neodređeno puno radno vrijeme, izabran je:

1. Andrej Mandarić

CIJELI TEKST ODLUKE

   

Stranica 9 od 43

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi