Subota, Kolovoz 24, 2019
   
Tekst

Dan neovisnosti

danneovisnosti

Prošlo je 27 godina od 8. listopada 1991., povijesnog dana za našu Domovinu kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama čime smo postali ponosni državljani neovisne Republike Hrvatske. Junačkom borbom, prinoseći ogromne žrtve u Domovinskom ratu Hrvatska je stekla i izborila svoju neovisnost. Danas se s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo svih onih koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoj život! Sjećanje na to razdoblje i na sve poginule u Domovinskom ratu, obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i miru.  Zahvaljujući njima mi smo dobili mogućnost izgraditi neovisnu i stabilnu Hrvatsku poštujući vrijednosti demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti za svakog građanina. S uvjerenjem da ćemo i dalje zajedno raditi na dobrobit naše Općine i Domovine, svim stanovnicima općine Vrpolje čestitamo Dan neovisnosti!

 

 

Najava 17. sjednice Općinskog vijeća

Za utorak, 09. listopada 2018. godine u 20:00 sati je sazvana 17. sjednica Općinskog vijeća Općine Vrpolje. Sjednica će se održati u prostorijama općinske uprave u Vrpolju. 

Materijali za sjednicu

Opširnije: Najava 17. sjednice Općinskog vijeća

   

Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima

Općina Vrpolje je i ove godine potpisala Sporazum o provedbi Projekta “Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima” u suradnji s Brodsko-posavskom županijom i Regionalnim Centrom za biotehnička istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije.

Od ukupne cijene postupka, krajnji korisnici usluge, odnosno poljoprivredna gospodarstva, plaćaju samo 20% ukupnog iznosa ili 78,00kn po uzorku, dok ostatak snose Brodsko-posavska županija (50% ili 195,00kn po uzorku) te Općina Vrpolje (30% ili 117,00kn po uzorku).

U sklopu ovoga obuhvaćeno je sljedeće:

  • osnovna kemijska analizu tla s pH u vodi i KCl, sadržaj humusa, lakopristupačni P, lakopristupačni K, sadržaj karbonata i hidrolitičku kiselost;
  • uzimanje uzoraka tla;
  • preporuka gnojidbe po izlaznim parametrima s uključenom preporukom konvencionalne gnojidbe, kalcizaciju, očekivani u odnosu na planirani prinos, kationski izmjenjivački kapacitet, preporuku integrirane i ekološke gnojidbe, relativnu pogodnost tla, N-deficit, rata N-min, potrebu hranjiva za 8 kultura koje mogu doći u plodoredu s očekivanim prinosom te savjete i mišljenja.

Općina Vrpolje ovom prilikom poziva sva zainteresirana poljoprivredna gospodarstva koja se žele uključiti u ovaj Projekt da popune dolje priloženi obrazac i dostave ga u ured Općine Vrpolje, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Vrpolje, a najkasnije do 15. listopada 2018. godine.

OVDJE MOŽETE PREUZETI OBRAZAC ZA KONTROLU PLODNOSTI TLA

   

Usvojen Rebalans za 2018. godinu

Na 16. sjednici Općinskog vijeća Općine Vrpolje jednoglasno je usvojen Rebalans Proračuna Općine Vrpolje za 2018. godinu kako slijedi:

REBALANS 2018.

PLAN RAZVOJNIH PROGRAMA 2018. - 2020.

   

JN - Obavijest prijavljenim kandidatima za prijam u službu

Na temelju članka 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi („Narodne Novine“ broj: 86/08, 61/11. i 4/18.) kandidati koji ispunjavaju formalne uvijete pozivaju se na pisano testiranje, provjera praktičnog rada na računalu i intervju s kandidatom koje će se obaviti dana 12. listopada 2018.godine (petak) u 13,00 sati u prostorijama Općine Vrpolje.

TEKST OBAVIJESTI

   

Oglas pomoćni radnik u Trnavi

Zamoljeni smo od strane tvrtke Bovis d.o.o. iz Ivankova da na svojim stranicama objavimo oglas za radno mjesto: pomoćni radnik u Trnavi, a koji na sljedećoj poveznici objavljujemo u cijelosti...

Cijeli tekst Oglasa za posao kao i kontakt podaci

   

Deratizacija - jesenski dio

Obavještavamo sve stanovnike Općine Vrpolje, da će se u razdoblju od 28.09.2018. do 02.10.2018. provesti jesenski dio sustavne deratizacije na području Općine Vrpolje i to kako slijedi:

28.09.2018. i 1.10.2018. - Vrpolje

2.10.2018. - Čajkovci i Stari Perkovci

Ovu deratizaciju u potpunosti financira Općina Vrpolje.

Obavijest,   Plan

   

Najava 16. sjednice Općinskog vijeća

Za petak, 28. rujna 2018. godine u 20:00 sati je sazvana 16. sjednica Općinskog vijeća Općine Vrpolje. Sjednica će se održati u prostorijama općinske uprave u Vrpolju. 

Materijali za sjednicu

Opširnije: Najava 16. sjednice Općinskog vijeća

   

Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna za 2018. godinu

Poštovani u prilogu možete preuzeti Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Općine Vrpolje za razdoblje od 01. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018. godine.

Izvješće o izvršenju Proračuna 1

Izvješće o izvršenju Proračuna 2

Izvješće o izvršenju Proračuna 3

Izvješće o izvršenju Proračuna 4

Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna,  Odluka

   

Stranica 10 od 42

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi