Utorak, Lipanj 19, 2018
   
Tekst

Program obilježavanja Dana Općine Vrpolje

Poštovani posjetitelji ovdje možete preuzeti pozivnicu, a ujedno i Program obilježavanja Dana Općine Vrpolje - 24. lipanj 2017. 

Pozivnica

Opširnije: Program obilježavanja Dana Općine Vrpolje

 

POREZ NA NEKRETNINE: Poziv stanovnicima - do 31. 08. 2017. obavezno dostavite podatke o svojim nekretninama

PNEOVZakonom o lokalnim porezima (Narodne novine br. 115/16) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. godine, propisano je da se od 1. siječnja 2018. godine uvodi POREZ NA NEKRETNINE, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor.

S obzirom na to da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, zbog pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Općine Vrpolje da Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrpolje dostave podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama.

Podaci se dostavljaju na obrascima, posebno za svaku nekretninu i to zaključno do 31. kolovoza 2017. godine.

Porezni obveznici koji imaju više nekretnina u vlasništvu koje se nalaze na različitim lokacijama na području Općine Vrpolje za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.


Ukoliko se ista nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena (stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor, drugi pomoćni prostori, itd.), prijavu treba ispuniti za svaku namjenu posebno, s naznakom površine koja se za određenu namjenu koristi.
Ako je vlasnik nekretnine pravna osoba, popunjene obrasce potpisuje odgovorna osoba pravne osobe, a podaci trebaju biti ovjereni žigom pravne osobe.
Ako je vlasnik nekretnine poreznu obvezu (plaćanje poreza na nekretnine) prenio na korisnika, potrebno je uz popunjen i potpisan obrazac dostaviti i Ugovor iz kojeg je to vidljivo.

Svi obrasci su dostupni na internetskoj stranici www.vrpolje.hr (na kraju ovog teksta), a mogu se preuzeti i u Općini Vrpolje.

Ispunjeni i potpisani obrasci mogu se dostaviti:

• osobno, predajom u Općini Vrpolje, u vremenu od 08:00h-15:00h,
• putem pošte, na adresu Općina Vrpolje, Trg dr. F. Tuđmana 1, Vrpolje, 35210 Vrpolje ili
• elektroničkim putem, na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript uz naznaku porez na nekretnine

Za dodatne informacije i upute te pomoć u popunjavanju obrazaca kontaktirajte nas:

• telefonski 035/439-109
• elektroničkim putem, na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili
• osobno u Općini Vrpolje u vremenu od 08:00h-13:00h.

Ukoliko porezni obveznik ne dostavi tražene podatke do 31.08.2017. godine ili ako se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže Općina Vrpolje dobivenim od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija – Porezne uprave, sukladno članku 59. stavak 3. Zakona o lokalnim porezima, porezna obveza će se utvrditi s najvišim koeficijentima utvrđenima Zakonom o lokalnim porezima za stanje i dob nekretnine.

UPUTE I OBRASCI

Što sve treba znati o porezu na nekretnine

Stambeni prostor obrazac PNE

Poslovni prostor obrazac PNE

Neizgrađeno građevinsko zemljište obrazac PNE

 

   

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 ( u daljnjem tekstu: Naputak).

http://www.zemljiste.mps.hr/novosti/vijesti/obavijest-fizi%C4%8Dkim-i-pravnim-osobama/

   

Najava 1. sjednice Općinskog vijeća

Predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko - posavskoj županiji Mario Vučinić sazvao je 1. (konstituirajuću) sjednicu Općinskog vijeća općine Vrpolje, koja će se održati u vijećnici općine Vrpolje 12. lipnja 2017. godine s početkom u 18,30 sati.

Tekst poziva za 1. sjednicu Općinskog vijeća 

   

Oglas za posao - Osatina

Poštovani stanovnici Općine Vrpolje, a i posjetitelji naše internet i facebook fan stranice obavještavamo Vas da smo zamoljeni od tvrtke Osatina d.o.o. da podijelimo njihov oglas za radna mjesta: Radnik u stakleniku u Tomašancima. Više informacija imate u dopisu koji je poslan uz zamolbu tvrtke Osatina d.o.o.

Tekst oglasa

   

Konačni rezultati lokalnih izbora 2017.

Objavljujemo konačne rezultate izbora za općinskog načelnika i općinsko vijeće:

Konačni rezultati - Općinsko vijeće

Konačni rezultati - Općinski načelnik

   

Rezultati lokalnih izbora 2017.

Poštovani, na sljedećoj poveznici možete preuzeti rezultate provedenih lokalnih izbora u Općini Vrpolje. 

Rezultati - Općina Vrpolje 2017.

   

Obavijest - Sufinanciranje prijevoza za učenike srednjih škola

Općina Vrpolje obavještava učenike srednjih škola koji putuju vlakom do mjesta škole i njihove roditelje da je Općinsko vijeće Općine Vrpolje ranije donijelo Odluku o sufinanciranju prijevoza redovitih učenika srednjih škola sa područja Općine Vrpolje za razdoblje od siječnja do kraja svibnja 2017. godine. Molimo sve zainteresirane da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi ostvarili povrat sredstava kako je to navedeno u Obavijesti nakon ovog teksta. 

OBAVIJEST ZA PRIJEVOZ UČENIKA

   

Obavijest

Dana 13. svibnja 2017. godine Općinsko izborno povjerenstvo Općine Vrpolje dežurati će u prostorijama Općine Vrpolje, Trg dr. F. Tuđmana 1, Vrpolje od: 09:00 do 16:00h.

   

Stranica 10 od 29

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi