Poštovani,
sukladno čl.28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (Narodne novine br. 73/97 i Metodologiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda (Narodne novine br. 96/98) te Odluci Župana od 04.09.2017. o proglašenju elementarne nepogode (dugotrajne suše) za područje Brodsko-posavske županije, obavještavamo sve stanovnike o postupku podnošenja PRIJAVA ŠTETE OD ELEMENTARNE NEPOGODE-SUŠA 2017. NA POLJOPRIVREDNIM USJEVIMA PROLJETNE SJETVE- SOJI, ŠEĆ. REPI, KUKURUZU, SUNCOKRETU, KRMNIM KULTURAMA I POVRĆU-PAPRIKA I KASNE KUPUSNJAČE TE VIŠEGODIŠNJIM NASADIMA-JABUKAMA, KRUŠKAMA I VINOGRADIMA.

TEKST ODLUKE

OBRAZAC ZA PRIJAVU ŠTETE

 

A. Rokovi za prijavljivanje štete

Dužnost je svake fizičke i pravne osobe prijaviti štetu u skladu sa člankom 38. stavak 2. točka 3. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda. Oštećeni štetu prijavljuje u roku od osam (8) dana od dana donošenja Odluke župana o proglašenju elementarne nepogode nadležnom općinskom povjerenstvu.
Šteta prijavljena nakon tog roka ne uzima se u obzir osim u opravdanim slučajevima.
Šteta fizičkih i pravnih osoba prijavljuje se na obrascima propisanim ovom Metodologijom.
Obrazac EN-P možete preuzeti osobno u prostorijama Općine Vrpolje ili gore u ovom tekstu.

B. Prijava štete
Šteta se prijavljuje na obrascu EN-P “Prijava štete od elementarne nepogode”.
Obavještavaju se oštećeni da štete mogu prijaviti, dostavljanjem ispunjenog obrasca i dokumenata kojima se dokazuje pravo vlasništva ili korištenja i najkasnije do 12.09.2017. do 15:30 sati.
Obrađene podatke o šteti općinsko povjerenstvo dostavlja županijskom povjerenstvu kao konačnu procjenu štete.
Ako postoje zakonom predviđeni uvjeti za odobravanje pomoći iz državnog proračuna županijsko povjerenstvo obrađene podatke o šteti dostavlja Državnom povjerenstvu u Zakonom propisanom roku.

Skip to content