Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obavijest petarde i sl…

POŠTOVANI GRAĐANI

Sa ciljem ostvarivanja što boljeg stanja sigurnosti na cjelokupnom području Republike Hrvatske ustrojena je akcija „Mir i dobro“.
Temeljem navedene akcije obvezno je poštivati odredbe članka 29. i 30. Zakona o eksplozivnim tvarima („Narodne novine“ br. 178/04., 109/07, 67/08 i 144/10.) koji se odnose na zabranu upotrebe pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.
Stoga upozoravamo sve građane Općine Vrpolje da je nedozvoljena uporaba pirotehničkih sredstava (petarde raznih vrsta i dr.)i to poglavito u vrijeme i nakon održavanja misa polnoćki, a sve s ciljem prevencije neželjenih posljedica i možebitnog ozljeđivanja građana.
Također želimo napomenuti da će na osiguranju misa polnoćki biti angažirani policijski službenici Policijske postaje Vrpolje koji će prema osobama koje budu upotrebljavale pirotehnička sredstva poduzimati odgovarajuće mjere u skladu s zakonskim propisima.
Ovim putem svim građanima Općine Vrpolje čestitamo nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane sa željom da ih sa obiteljima provedete u zdravlju i veselju uz obilje božjeg blagoslova.
S poštovanjem,

OPĆINA VRPOLJE
OPĆINSKA NAČELNICA:
Ankica Zmaić

Skip to content