Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana uvodna konferencija projekta “Zaželi za Vrpolje”- UP.02.1.1.13.0095

Dana 19. listopada 2020. godine u Općini Vrpolje održana je Uvodna konferencija projekta “Zaželi za Vrpolje”- UP.02.1.1.13.0095

Nositelj projekta je Općina Vrpolje, dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Ukupan iznos projekta je 928.659,79 HRK, te je u cijelosti sufinaciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 16 mjeseci (od 18.lipnja 2020. – 18.listopada 2021.)

CILJ PROJEKTA:

Kroz zapošljavanje i edukaciju povećati konkurentnost 10 žena iz ciljane skupine na tržištu rada te doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Vrpolje.

CILJANA SKUPINA: Nezaposlene žene (10) niske obrazovne strukture, bez dovoljno znanja i kompetencija za uključivanje na tržište rada. Takve žene nerijetko imaju nisko samopouzdanje i motivaciju, što za posljedicu ima dugotrajnu nezaposlenost, nezainteresiranost za uključivanje u društvena zbivanja u zajednici a sve to u konačnici vodi do porasta rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Ovim projektom omogućit će im se uključivanje u tržište rada te osigurati prihodi koji će ublažiti rizik od siromaštva. Ujedno će ove žene biti aktivno uključene u lokalnu zajednicu kroz pružanje podrške i pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Kroz aktivnosti edukacije unaprijedit će svoje kompetencije te i na taj način povećati svoju konkurentnost na tržištu rada.

KRAJNJI KORISNICI: Osobe starije dobi i/ili osobe u nepovoljnom položaju (60) kojima će se kroz uključivanje u aktivnosti projekta povećati kvaliteta života putem pomoći u održavanju kućanstva, osobne higijene, dostave namirnica i sl., ili pomoći u socijalnoj integraciji.

REZULTATI PROJEKTA:

1) 10 žena pripadnica ciljane skupine zaposleno na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama/osobama u nepovoljnom položaju na području Općine Vrpolje.

2) 10 žena pripadnica ciljane skupine unaprijedilo svoje kompetencije kroz programe edukacije;

3) 60 krajnjih korisnika na području Općine Vrpolje koristi usluge potpore i podrške

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost općine Vrpolje.
Više informacija na www.strukturnifondovi.hr / www.esf.hr

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content