Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Program obrazovanja radnica na projektu „Zaželi za Vrpolje“ – UP.02.1.1.13.0095 – računalni operater

Dana 25. siječnja 2021. godine u dvorani Općine Vrpolje počela je provedba programa obrazovanja 10 radnica na projektu  „Zaželi za Vrpolje“ – UP.02.1.1.13.0095.

Program obrazovanja kojega su  radnice na projektu pohađale je računalni operater/ka.

Trajanje programa je 120 sati. Rezultat navedenog programa obrazovanja su stječena znanja i vještine u radu s računalom i internetom.  Program obrazovanja se sastoji od rada u Windowsima, obrađivanja tekstova u MS Wordu, stvaranja tablica i tabličnih proračuna u MS Excelu. Radili su na mreži (online) i savladale su rad s elektroničkom poštom (email).

Na kraju samih edukacija pisale su završni ispit te su uspješno položile program obrazovanja računalni tehničar.

Svaka od radnica na projektu će dobiti za svoju zasluženu informatičku pismenost certifikat koji se upisuje u radnu knjižicu, te će sa njime biti konkurentnije na tržištu rada, jer se informatička pismenost danas jako cijeni i puno vrijedi.

Edukaciju je provodilo Pučko otvoreno učilište Algebra iz Osijeka, zastupano po profesoru  Tomislavu  Ćosiću kojemu izražavamo sve pohvale za njegov uloženi trud i rad.

Nositelj projekta „Zaželi za Vrpolje“ – UP.02.1.1.13.0095  je Općina Vrpolje, dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Razdoblje provedbe projekta je 16 mjeseci (od 18.lipnja 2020. – 18.listopada 2021.) Ukupan iznos projekta je 928.659,79 HRK, te je u cijelosti sufinaciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“  u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

CIJELI TEKST

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content