Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Vrpolje

Dana 7. lipnja 2021. godine u prostorijama Općine Vrpolje s početkom u 20,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Vrpolje.

Sjednicu je otvorio i vodio do utvrđivanja članova predstavničkog tijela Andrej Mandarić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrpolje, a do izbora predsjednika Općinskog vijeća, sukladno izvješću Mandatne komisije, sjednicu je vodio Željko Lukačević.

Na početku sjednice utvrđen je kvorum te su izabrani članovi Mandatne komisije, kao jedno od stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Općine Vrpolje, a u koju su predloženi i jednoglasno imenovani Mihajla Šunić za predsjednicu, te Jozo Marković i Pavo Ančić za članove.

Nakon podnesenog Izvješća Mandatne komisije, a temeljem konačnih rezultata izbora za članove predstavničkog tijela Općine Vrpolje održanih dana 16. svibnja 2021. godine, verificirani su mandati i prisegu je položilo 13 prisutnih vijećnika od 13 izabranih i to: Željka Orešković, Željko Lukačević, Ivana Vukoja, Tomislav Šimundić, Željko Kucjenić, Marija Ćorluka, Katica Funarić, Marin Kulaš, Jozo Marković, Mihajla Šunić, Pavo Ančić, Nikola Cindrić i Željko Vuković.

Zatim, na sjednici je predložen i imenovan Odbor za izbor i imenovanja u sastavu: Katica Funarić – predsjednica, Marin Kulaš – član, Marija Ćorluka – članica, Željka Orešković – članica i Željko Vuković – član. Isti taj odbor je na prijedlog najmanje 1/3 vijećnika, predložio za predsjednika Općinskog vijeća Općine Vrpolje Tomislava Šimundića. Po provedenom javnom glasovanju sa 12 glasova “ZA” i 1 suzdržanim glasom za predsjednika Općinskog vijeća Općine Vrpolje izabran je Tomislav Šimundić.

Zatim, na sjednici je uslijedio izbor dva potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Vrpolje, a predloženi su: za prvog potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Vrpolje Željko Kucjenić i za drugu potpredsjednicu Općinskog vijeća Općine Vrpolje Ivana Vukoja. Javnim glasovanjem, predloženi kandidati za prvog i drugog potpredsjenika Općinskog vijeća Općine Vrpolje, jednoglasno su izabrani.

OPĆINA VRPOLJE

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content