Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Završna konferencija projekta “Zaželi za Vrpolje”

Dana 4. listopada 2021. godine u Općini Vrpolje održana je Završna konferencija projekta “Zaželi za Vrpolje”- UP.02.1.1.13.0095

Nositelj projekta je Općina Vrpolje, dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Ukupan iznos projekta je 928.659,79 HRK, te je u cijelosti sufinaciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 16 mjeseci (od 18.lipnja 2020. – 18.listopada 2021.)

Rezultati projekta:

Projekt „Zaželi za Vrpolje“ provodio se na području Općine Vrpolje u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod.

U projektu je zaposlena jedna voditeljica projekta i 10 pripadnica ciljane skupine koje su pružale potporu i podršku za sveukupno 70 starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Na mjesečnoj razini je svaka korisnica imala po 6 korisnika, 60 krajnjih korisnika je uvijek bilo na mjesečnoj bazi. Ukupan broj je veći uzevši u obzir korisnike koji su preminuli i one koji su svojevoljno iz osobnih razloga napustili projekt, te osobe koje su došle na njihovo mjesto.  Aktivnostima projekta omogućeno je zapošljavanje teže zapošljivim ženama i unaprijeđen je njihov radni potencijal kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Krajnjim korisnicima se značajno poboljšala kvaliteta života i omogućena im je povećana socijalna interakcija.

10 pripadnica ciljane skupine se kroz projekt obrazovalo, te su stekle javnu ispravu za računalne operatere. Time su značajno unaprijedile svoja znanja i vještine te im se omogućilo poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada.

Na mjesečnoj razini 60 krajnjih korisnika je dobivalo pakete osnovnih i higijenskih potrepština.

Kroz zapošljavanje i obrazovanje povećali smo konkurentnost 10 žena iz ciljane skupine na tržištu rada, te smo također doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Vrpolje.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost općine Vrpolje.
Više informacija na www.strukturnifondovi.hr / www.esf.hr

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content