Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zaželi za Vrpolje III“ kodnog broja : UP.02.1.1.16.0049

Dana 14. rujna 2022. godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava „Zaželi za Vrpolje III“ kodnog broja: UP.02.1.1.16.0049, javnog poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“ : UP.02.1.1.16.

Nositelj projekta je Općina Vrpolje, dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Ukupan iznos projekta je 740.436,57 HRK, te je u cijelosti sufinaciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci (od 14.rujna 2022. – 14.svibnja 2022.)

CILJ PROJEKTA:

Kroz zapošljavanje unaprijediti radni potencijal 15 žena iz ciljane skupine te doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Vrpolje.

CILJANA SKUPINA:

Nezaposlene žene (15) niske obrazovne strukture, bez dovoljno znanja i kompetencija za uključivanje na tržište rada. Takve žene nerijetko imaju nisko samopouzdanje i motivaciju, što za posljedicu ima dugotrajnu nezaposlenost, nezainteresiranost za uključivanje u društvena zbivanja u zajednici, a sve to u konačnici vodi do porasta rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Ovim projektom omogućit će im se uključivanje na tržište rada te osigurati prihodi koji će ublažiti rizik od siromaštva. Ujedno će ove žene biti aktivno uključene u lokalnu zajednicu kroz pružanje podrške i pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Kroz aktivnosti edukacije unaprijedit će svoje kompetencije te i na taj način povećati svoju konkurentnost na tržištu rada.

KRAJNJI KORISNICI: Osobe starije dobi i/ili osobe u nepovoljnom položaju (90 korisnika) kojima će se kroz uključivanje u aktivnosti projekta povećati kvaliteta života putem pomoći u održavanju kućanstva, dostave namirnica i sl., ili pomoći u socijalnoj integraciji.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Općine Vrpolje.
Više informacija na www.strukturnifondovi.hr / www.esf.hr

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content