Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Isporučen biblio-kombi za potrebe projekta “S knjigom nismo sami”

U petak, 16.06.2023. godine oko 12:00 sati predstavnici tvrtke AUTOBUS d.o.o. iz Zagreba isporučili su kombi vozilo za potrebe projekta “S knjigom nismo sami”.

Proizvođač kombi vozila je IVECO, a model: DAILY. Tvrtka koja je radila nadogradnju je: AS DOMŽALE iz Slovenije.

Vrijednost vozila je 118.143,21 eura ili 890.150,00 kuna.

Dana 16 rujna 2021. godine, u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu općinska načelnica Općine Vrpolje Ankica Zmaić potpisala je ugovor s Ministarstvom kulture i medija i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za provedbu projekta „S knjigom nismo sami“ koji je prijavljen u okviru otvorenog (privremenog) poziva na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ (skupina aktivnosti A).

Korisnik Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava je Općina Vrpolje, partneri na projektu su Općina Velika Kopanica i Općina Sikirevci.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava dodijeljen projektnom prijedlogu „S knjigom nismo sami je 2.941.603,51 HRK. Od toga je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt „S knjigom nismo sami“ provodi se na području Općina Vrpolje, Velika Kopanica i Sikirevci. Provedba projekta uključuje: uvođenje rada biblio-kombija, novih kulturno-umjetničkih programa i promidžbenih kampanja. Cilj je potaknuti sudjelovanje lokalne zajednice u kulturnim aktivnostima, razviti želju za čitanjem, znanjem i obrazovanjem, povećati socijalnu uključenost, korištenje usluga narodne čitaonice i unaprijediti kvalitetu života stanovništva Općine Vrpolje i partnerskih općina.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content