Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

MUP – Ne ostavljajte djecu samu u vozilima

Poštovani, obzirom da je i tijekom ove 2022. godine na području RH evidentirano nekoliko slučajeva ostavljanja mlt. djece samih u osobnim automobilima, kao i činjenice da su se stradavanja djece od dehidracije u automobilima događala i tijekom proteklih godina, ovim putem skrećemo pozornost roditeljima i svima koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti izlaganja djece suncu i velikim temperaturama, te da čak i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

            Također, u mjesecima ljetnog razdoblja postoje i druge opasnosti i rizici, primjerice opasnost od utapanja i drugih stradavanja u vodi, te je potrebno da djeca stalno budu pod nadzorom roditelja kako bi se spriječile tragične posljedice.

           U privitku maila dostavljamo vam informativne letke „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ izrađene u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zagreb, te vas zamoljavamo da ako ste u mogućnosti, navedenu obavijest objavite na vašim službenim internet stranicama kako bi se što veći broj mještana vaših općina upoznao sa navedenom obavijesti, a letke postavite na oglasnim mjestima naselja vaših općina.

           S poštovanjem,

           kontakt policajac

           Tomislav Sudić

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content