Srijeda, Prosinac 12, 2018
   
Tekst

Tvornica komposta u Starim Perkovcima

Tvornica kompostaU petak, 10. svibnja 2013. godine položen je kamen temeljac za prvu tvornicu komposta u Hrvatskoj, a i šire. Ukupna vrijednost investicije je procijenjena na 22 milijuna Eura. Po završetku izgradnje u tvornici bi trebalo posao naći oko 50 radnika. Do jeseni 2013. bi jedan dio tvornice trebao započeti s radom, a uskoro će biti raspisan natječaj za tehnologe, koji će biti poslani na obuku u Nizozemsku. Više o ovome možete pročitati na  slijedećem linku: Brodportal.
 

Lokalni izbori 2013

grb   
Kandidacijske liste i kandidature na području cijele Brodsko-posavske županije (objedinjeno).

   

Dopuna Plana nabave Općine Vrpolje za 2013. godinu

Obavještavamo sve mještane Općine Vrpolje i sve zainteresirane gospodarske subjekte da je 16.04.2013. dopunjen Plan nabave Općine Vrpolje za 2013. godinu. Na dolje ponuđenom linku isti možete preuzeti u pdf formatu. 

   

Dobrovoljno darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod i Općinsko društvo Crvenog križa Vrpolje organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 24. 04. 2013. u ambulanti Vrpolje od 8:00 do 10:00 sati. Pozivamo sve mještane općine Vrpolje, koji su dobrog zdravlja, starosti između 18 i 65 godina, da se uključe u ovu akciju.


DARUJTE KRV, SPASITE ŽIVOT
Darivanjem krvi:
- spašavate ljudske živote
- kontrolirate svoje zdravlje
- primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa
- za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobođeni su plaćanja
participacije za zdravstvenu zaštitu.
   

Nazočnost vijećnika na sjednicama Općinskog vijeća u mandatu 2009-2013

U tablici koja je priložena uz ovaj tekst vidljivo je da je vijećnik Željko Vuković ( SDP ) jedini bio nazočan na svim sjednicama Općinskog vijeća, dok je na jednoj manje bio nazočan Tomislav Šimundić ( HDZ - predsjednik vijeća ). Od onih koji su još pri vrhu u samoj prisutnosti na sjednicama su: Drago Marić ( HDZ ), Dražen Maršić, inž. ( HSP dr. A. Starčević ), Joža Biščanić ( HDSSB ), Pero Pepić ( HDSSB ) i Željko Kucjenić ( HDZ ) sa samo 4 izostanka. Od onih koji su najmanje bili nazočni na sjednicama izdvojio bih: Damir Funarić ( HSS ) sa 20 izostanaka ( većinom opravdanih zbog teške bolesti ),  Ivan Pralas ( HDZ ) sa 15 izostanaka, Terezija Bogdanović ( HDZ ) sa 13 izostanaka ( većinom opravdanih zbog pomoći djeci u čuvanju unučadi ),  Martina Marić ( Funarić ) ( HDZ ) sa 12 izostanaka ( većinom opravdanih zbog trudnoće i rođenja djeteta ), Zdravko Karalić ( HDZ ) sa 11 izostanaka i Terezija Sočković  ( HDZ ) sa 10 izostanaka. Zahvaljujemo se svim članovima Vijeća na njihovom predanom radu, vremenu i trudu koji su uložili za opće dobro mještana Općine Vrpolje.

   

Uskoro novi nogostupi u Vrpolju

stazePribližavanjem kraja mjeseca travnja bliži se i datum otvaranja ponuda za izgradnju novih nogostupa u naselju Vrpolje u ulicama: Josipa bana Jelačića i Stjepana Radića i to sa obje strane u procijenjenoj vrijednosti od 2.250.000,00 kuna. Javno otvaranje ponuda će se održati u velikoj vijećnici Općine Vrpolje s početkom u 12:00 sati. O rezultatima istoga ćemo Vas izvijestiti po završetku samog otvaranja. 

   

Nova javna rasvjeta u Vrpolju

nova javna rasvjeta nova javna rasvjeta U veljači je u probni rad puštena nova javna rasvjeta u Vrpolju u ulici Zdenka Kneževića. Ovime je nastavljen Projekt zamjene postojeće energetski neučinkovite rasvjete u Vrpolju sa novom, koja uz veći broj rasvjetnih tijela i bolju vidljivost manje troši električnu energiju. Cilj ovog Projekta je izmijeniti javnu rasvjetu u cijelom Vrpolju. Sad preostaju još ulice: nastavak ulice J. B. Jelačića, Pavićeva i druge. Usporedno s ovim Projektom u Vrpolju izvodi se sličan Projekt u Starim Perkovcima, dok bi se isto trebalo započeti tijekom ove godine i u Čajkovcima, ali će se u Čajkovcima odmah izvesti Projekt u cijelom naselju što u Vrpolju i Starim Perkovcima nije bio slučaj.

   

Školovanje vatrogasaca

vatrogasci26.02.2013. je započelo osposobljavanje za zvanje vatrogasac za istočni dio Brodsko-posavske županije. Ovom osposobljavanju je pristupilo 39 kandidata iz 6 dobrovoljnih vatrogasnih društava i to: Oprisavci (5), Donji Andrijevci (8), Vrpolje (6), Čajkovci (3), Stari Perkovci (10) i Slavonski Šamac (7). Osposobljavanje provodi Vatrogasna zajednica općine Garčin u prostoru velike vijećnice Općine Vrpolje u Domu kulture Stjepan Radić u Vrpolju.

   

Obavijest kućni brojevi

Poštovani mještani Općine Vrpolje molimo Vas da što prije izmijenite kućne brojeve u skladu sa Zaključkom Općine Vrpolje koji je donesen u 2000. g. U prilogu se nalazi Obavijest i tekst Zaključka koji je objavljen u Službenom vjesniku BPŽ.

pdf Obavijest

   

Stranica 31 od 35

eSavjetovanje 

proracung

Sjednice Općinskog vijeća

Sponzorstva
 
Evugovora
sluzbenivjesnik
logo Lag

Anketa

Da li ste zadovoljni s informacijama na našoj internet stranici?

Eojn

PPOUOVm


Strukturni fondovi