Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tribina “BROD DJEČJE KNJIŽEVNOSTI”

citaonica200Književna tribina BROD DJEČJE KNJIŽEVNOSTI i predstavljanje knjige O svemu i svačemu, književnice Marije Mišić

U srijedu, 30. svibnja 2018. godine, Hrvatsku čitaonicu Vrpolje posjetila je Udruga Aldo, Slavonski Brod, kako bi predstavila projekt BROD DJEČJE KNJIŽEVNOSTI koji za cilj ima promovirati stvaralaštvo posvećeno djeci, ali i educirati djecu o važnosti kulture knjige i čitanja od najranije dobi.
Književni susret otvorila je voditeljica knjižnice, gospođa Katica Ilakovac, pozdravljajući prisutne i progovarajući nekoliko riječi o samom književnom događanju, a zatim riječ prepustila slavonskobrodskoj književnici Mariji Mišić, mag. theol., koja je zatim tijekom književnog susreta, kroz interakciju s djecom i u nadasve opuštenoj atmosferi, predstavila svoju knjigu naziva O svemu i svačemu te govorila o projektu naglašavajući važnost čitanja i kreativnog pisanja već u djetinjstvu. Između ostalog naglasila je kako je književna tribina BROD DJEČJE KNJIŽEVNOSTI osmišljena i pokrenuta upravo kako bi doprinjela očuvanju dječje književne baštine grada Slavonskog Broda koju nam je u naslijeđe ostavila poznata spisateljica i književnica Ivana Brlić Mažuranić poznata po brojnim dječjim knjigama. Udruga Aldo unutar ove tribine u tom duhu objavljuje i promovira dječju književnost, kako na području grada Slavonskog Broda i naše županije, Brodsko-posavske, tako i mnogo šire. Osim toga, cilj je, također, oživjeti i održati dječju književnost današnjega doba na ovim prostorima jer se u našim krajevima danas vrlo rijetko piše djeci i za djecu. Nadalje, Mišić je istaknula kako vjeruje da se upravo među najmlađima kriju temelji budućeg književnog stvaralaštva, no tome se možemo nadati, kaže ona, tek ukoliko ih u književnost uputimo.
Nakon književnog susreta, svi prisutni ostali su neko vrijeme družeći se u neformalnom razgovoru uz sokove, bombone i smijeh, dok su djeca izrazila želju da književnica ponovo posjeti njihovo mjesto nekom prilikom.

 

citaonica800

 

Skip to content